Internationale dag van de witte stok 15 oktober 2021

Oogvereniging Nederland, belangen- en patiëntenorganisatie voor mensen met een oogaandoening,  lanceert vanwege de Internationale dag van de witte stok, vrijdag 15 oktober de landelijke bewustwordingscampagne ‘Stop voor de witte stok! Wat je ook rijdt, stop altijd’.

Informeren en leren

Tijdens en rondom deze campagne informeren wij medeweggebruikers omtrent functie en gebruik van dit mobiliteitshulpmiddel voor blinden en slechtzienden.

Wij benadrukken het belang van stoppen voor een opgeheven witte stok, het signaal waarmee stokgebruikers aangeven te willen oversteken.
Dit jaar ligt de focus op jongere verkeersdeelnemers vanaf 12 jaar.

Wat houdt deze campagne in?

Via de sociale media kanalen Instagram en Tiktok worden gedurende vier weken na de lancering op 15 oktober concrete boodschappen verspreid, vergezeld van een animatiefilmpje. 

  • Voortgezet onderwijs ontvangt informatiemateriaal, een digitale poster en het animatiefilmpje.
  • De campagne wordt kracht bij gezet door de georganiseerde regionale activiteiten, zoals bijvoorbeeld gastlessen in het voortgezet onderwijs en het uitzetten van een ervaringsroutes met stok en simulatiebril voor belangstellenden.

Een overzicht van alle activiteiten en meer achtergrondinformatie is te vinden op de website van de Oogvereniging: www.stopvoordewittestok.nl.